Достапни линкови

Вашингтон: САД и Кина ги започнаа дводневните стратегиски разговори за идните економски односи


Соединетите Држави и Кина ги започнаа дводневните стратегиски разговори за идните економски односи. Според американски извори, секретарот за финансии Хенри Полсон ќе иниситира Кина да дозволи раст на вредноста на јуанот во однос на доларот за да се подобри меѓусебната трговија. Пекинг пак смета дека растот на јуанот ќе го намали извозот од Кина и ќе ја зголеми невработеноста.
XS
SM
MD
LG