Достапни линкови

Осло: Претставници на околу сто држави ќе потпишат конвенција за касетна муниција


Денеска во Осло, Новешка преставници на околу 100 држави ќе ја потпишат Конвенцијата за касетна муниција, а меѓу нив иминистерот за надворешни работи на Република Македонија Антонио Милошоски.
Конвенцијата ги обврзува потписничките да не користат касетна муниција, но и да не ја развиваат и произведуваат. Зад конвенцијата стојат Обединетите нации, Меѓународниот комитет на Црвениот крст и цивилното општество.
XS
SM
MD
LG