Достапни линкови

Загреб: Хрватска очекува меѓу 50 и 70 илјади лица да останат без работа поради глобалната криза


Во Хрватска следната година без работа би можеле да останат повеќе десетици илјади луѓе како последица на глобалната криза која се рефлектира и врз оваа земја. Според експертите, без работа ке останат 30 до 50 илјади, а владата 63 илјади луѓе. Глобалната рецесија врз Хрватска најмногу ќе влијае на извозно ориентираните компании а отпуштањата, пред се, се очекуваат во бродоградежништвото и преработката на дрво, но и трговијата и туризмот
XS
SM
MD
LG