Достапни линкови

Брисел: Енергетската сигурност на ЕУ ќе се базира врз нуклеарна енергија


Комесарот за проширување на Европската Унија, Оли Рен изјави дека нуклеарната енергија ќе има клучна улога во намалувањето на зависноста на земјите на Унијата од фосилни горива. Во говорот на конференцијата во финскиот град Турку, Рен додаде дека по 2020-та година енергетската сигурност на Евроспката Унија ќе биде базирана врз нуклеарната енергија.
XS
SM
MD
LG