Достапни линкови

Скопје: Сеуште нема договор меѓу СОНК и Владата за прекин на штрајкот


Претседателот на СОНК Дојчин Цветановски соопшти дека оти се уште нема договор за синдикалните барања и за прекин на штрајкот на вработените во образованието, науката и културата.Владата прифаќа да ги зголеми надоместоците за храна и превоз, но поради светската економска криза по 1 јануари 2010 година. За барањето за вработување на лицата на определено време, Министерството за образование и наука веќе формирало комисија да собере податоци во кои училишта има потреба за трансформација на работните односи и до февруари да подготови конечна листа.
XS
SM
MD
LG