Достапни линкови

Скопје: Во собранието заседава парламентарниот комитет Македонија – ЕУ


Во Македонското Собрание заседава парламентрниот комитет Македонија - ЕУ. Евроамбасадорот Ерван Фуере рече, дека нема простор во речникот на Европскиот парламент за заморот од проширувањето.Извештајот на ЕК, спроед него, се стреми да го долови напредокот но ги идентификува и недостатоците. Фуере спомена дека претстојните претседателски и локални избори во март ќе бидат клучни за идните оценки од ЕУ.
XS
SM
MD
LG