Достапни линкови

Багдад: Ирачкиот парламент ќе гласа за договорот со САД за повлекување до 2011


Ирачкиот Парлаемент денеска ке се обиде уште еднаш да гласа за договорот со Соединетите Држави за повлекување на 150 илјади војници од Ирак до 2011. Се смета дека владеачките шиити и курди имаат доволно гласови за усвојување на договорот, но вчера беше направен обид да се добие подршка и од сунитите.
XS
SM
MD
LG