Достапни линкови

Вашингтон: ММФ одобри 2,1 милијарди долари кредит за Исланд


Меѓународниот Монетарен Фонд му одобри 2,1 милијарда долари кредит на Исланд како помош од колапсот ан банкарскиот систем. Исланд е прва западно европска земја која прима помош од Фондот по 30 години кога помош доби Британија. Денеска и 4 нордиски земји – Шведска, Финска, Норвешка и Данска одбрија 2,5 милијарди долари заем за Исланд.
XS
SM
MD
LG