Достапни линкови

Хавана: Посета на претседателот на Кина Ху Џин Тао


Кинескиот Претседател Ху џин Тао е во дводневна посета на Куба како дел од турнеата на Латинска Америка и намерите на Пекинг за зголемување на инвестициите и дипломатијата во регионот. И Кина и Куба се предводени од комунистички партии со таа разлика што во Кина се во тек пазарни реформи на економијата.
XS
SM
MD
LG