Достапни линкови

Женева: Русија и САД почнуваат преговори за нова спогодба за намалување на вооружувањето


Денеска во Женева претставници на САД и на Русија ги почнуваат преговорите за нова спогодба за намалување на вооружувањето, затоа што сегашната спогодба СТАРТ истекува кон крајот на идната година. Двете земји, благодарејќи на оваа спогодба, склучена во 1991-та година, значително ги намалија своите арсенали на нуклеарно оружје.
XS
SM
MD
LG