Достапни линкови

Њујорк: ОН разгледуваат можност за испраќање дополнителни трупи во Конго


Советот за безбедност на Обединетите Нации ја разгледува можноста за дополнителни мировни трупи во Демократската Република Конго каде страдаат цивили во борбата меѓу владините сили и бунтовниците.Шефот на мировната мисија Алан ле Рој изјави дека владините сили во повлекување силувале и ограбувале цивили. Обединетите Нации бараат доплнителни 3 илјади војнци на воеке постоечките 17 илјади во Конго.
XS
SM
MD
LG