Достапни линкови

Лондон: Македонија нема потреба од финансирање од ММФ


Македонија нема потреба од финансирање од Меѓународниот монетарен фонд, а регионалната соработка не е вистински одговор на светската финансиска криза. Ова го оцени министерот за финансии на Македонија Трајко Славески во разговор објавен во британскиот весник Гардијан даден на маргините на Виенскиот економски форум.
Македонија нема потреба од дополнително финансирање од ММФ, бидејќи банките се добро капитализирани и имаат висока ликвидност, изјави Славески.
XS
SM
MD
LG