Достапни линкови

Брисел: Во орбитата се испраќа Универзалната декларација за човековите права


Францускиот министер за човекови права Рама Јаде на Европската вселенска агенција ЕСА и врали примерок на Универзалната декларација за човековите права која ке биде испратена во орбитата со американското вселенско летало на 14. новември.Според планот, Универзалната декларација ќе кружи околу Земјата на 1. декември 2009, на 60 тата годишнина од нејзиното усвојување на Генералното Собрание на Обединетите Нации.
XS
SM
MD
LG