Достапни линкови

Белград: Распоредевуање на мисијата ЕУЛЕКС на Косово цел на преговорите на Србија со ЕУ и ОН


Претставници на Европската унија објавија дека цел на преговорите на Србија со Унијата и со Обединетите нации, е мисијата Еулекс да биде распоредена на целата територија на Косово, врз основа на резолуцијата дванаесет, четириесет и четири. Според белградските медиуми, преговорите и натаму се водат е неизвесно дали на седницата на Советот за безбедност на седми идниот месец би можело да биде одобрен почетокот на операцијата, односно распоредувањето на на околу две илјади полицајци, судии и обвинители на Еулекс.
XS
SM
MD
LG