Достапни линкови

Париз: Францускиот претседател Саркози предлага зголемување на кризниот фонд на членките на ЕУ


Францускиот претседател Никола Саркози изјави дека ќе предложи кризниот фонд наменет за членките на Европската Унија да се зголеми од 12 на најмалку 20 милијарди евра. Станува збор за фонд кој според сегашните закони на Унијата им овозможува на земјите-членки кои не се меѓу 15 те во евро зоната да добиваат среднорочни заеми до 12 милијарди евра.
XS
SM
MD
LG