Достапни линкови

Токио: Пораст на азиските берзи


Најголемите азиски берзи денеска пораснаа по загубите кои трае со денови. Јапонскиот Никеи порасна за 6,4 а Хон Конг за 6 насто. Како и да е, екпсертите велат дека порастот не значи дека се вратил оптимизмот на инвеститорите за подолг период. Индикатор за реалната економија во Азија се проблемите на Хонда Мотор која објави пад на профитот за 41 нато во вториот фискален квартер како последица на намалената продажба и силниот јен.
XS
SM
MD
LG