Достапни линкови

Брисел: Конференција за подршка на фондовите за обнова на Грузија


Преставници на 70 земји и меѓународни финансиски инситуции денеска во Брисел одржуваат Конференција за подршка на фондовите за обнова на Грузија по августовската војна со Русија. Повеке европски лидери и преставници на европската Комисија повикаа на дарежливост и солидарност со Грузија. Според проценките на Обединетите Нации и Светската Банка на Грузија ке и бидат потребни 3 милијарди и 250 милиони долари во следиве три години за обнова на инфраструктурата и економска обнова. Русија која воено интервенираше не е поканета.
XS
SM
MD
LG