Достапни линкови

Прага: Чешкиот претседател Клаус се противи на ЕУ за решавање на финансиската криза


Чешкиот Претседател Вацлав Клаус се противстави на плановите на Европската Унија за решавање на финансиската криза и повика на укинување на ММФ и Светската Банка. Клаус во авторски текст за Млада Фронта Днес пишува дека со државната подршка на банките се погребува капитализмот и на мала врата враќа социјализмот. Чешкиот Претседател тврди дека сегашната криза е токму последица на преголемите држани интервенции и и неодговорно трошоње.
XS
SM
MD
LG