Достапни линкови

Сеул: Владата на Јужна Кореја објави серија мерки за спасување од финансиската криза


Владата на Јужна Кореа објави серија мерки во обид да помогне во спасувањето на домашната економија од глобалната финансиска криза. Мерките вклучуваат залог од над 100 милијарди долари во странски валути, заем од јужно корејските банки и вложување уште неколку милијарди долари во банките за да им помогнат на малите бизбиси. Берзанскиот пазар на Јужна Кореја и нејзината валута доживеаа пад годинава, како резултат на глобалната финансиска криза.
XS
SM
MD
LG