Достапни линкови

Брисел: Завршува состанокот на лидерите на ЕУ посветен на финансиската криза


Лидерите на Европската Унија денеска го завршуваат дво дневниот самит посветен на глобалната финансиска криза. Тие повикаа на темелна реформа на банкарскиот систем и глобален преглед на финансискиот систем. Францускиот Претседател Никола Саркози изјави дека сите 27 земји ги подржаа мерките веке првземени од 15 те членки на евро-зоната.
XS
SM
MD
LG