Достапни линкови

Ерусалим: Формирана коалиција меѓу израелските партии Кадима и Лабуристите


Израелските партии Кадима и Лабуристичката партија потпишаа нацрт коалициски договор, со што се зголемувбаат шансите на министреката за надворешни работи Ципи Ливни да ја формира новата влада. Претставниците на двете партии го парафираа договорот кој треба да биде дополнително усогласен и потврден во партиските органи.Но и покрај поддршката од лабуристите се смета дека Ливни нема да може да формира владино мнозинство.
XS
SM
MD
LG