Достапни линкови

Лондон: Британската влада ќе го зголеми капиталот на три банки за 37 милијарди фунти


Британската влада ке инвестира 37 милијарди фунти во три банки за да ги зголеми нивниот капитал со што ќе стане најголем акционер. Станува збор за Кралската Банка на Шкотска, Лојдс ТСБ и ХБОС. Ова е дел од планот на британската влада од 500 милијарди фунти за спас на финансискиот систем објавен минатата недела.
XS
SM
MD
LG