Достапни линкови

Вашингтон: Македонска делегација на генераното собрание на ММФ и Светската банка


Македонскиот министер за финансии, во Вашингтон учествува на Генералното собрание на ММФ и Светска банка, со кое оваа година претседава заменик претседателот на македонската Влада, Зоран Ставрески, На средбата со „Ситигруп“ се разговарало за македонските еврообврзници, бидејќи оваа институција го водеше процесот на нивно издавање во 2005 година.
XS
SM
MD
LG