Достапни линкови

Вашингтон: Средба на министрите за финансии и гувернерите на Г7


Најразвиените земји во светот ќе ги преземат сите неопходни мерки за решавање на глобалната финансиска криза, е соопштено во Вашингтон по средбата на министрите за финасии и шефовите на централните банки на Групата седум. Се прецизира дека тие усвоиле план од пет точки за совладување на кредитната криза. Претходно американскиот министер за финансии Хенри Поулсон соопшти дека американската влада се подготвува да ја преземе сопственоста на некои банки, чекор што не е преземен уште од Голомета депресија во триесетите години од минатиот век.
XS
SM
MD
LG