Достапни линкови

Скопје: Во Собранието ќе биде врачена наградата 11 октомври


Во македонското Собрание ќе биде врачена годишната државна награда „11 Октомври“ која се доделува за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и другите дејности од јавен интерес на Република Македонија. Годинашни добитници на наградaта се лингвистот Коста Пеев, историчарот Михајло Миновски и Истражувачкиот центар за генетско инженерство и биотехнологија на МАНУ. Наградата за животно дело во областа на културата и уметноста ќе му биде врачена на академик Божин Павловски.
XS
SM
MD
LG