Достапни линкови

Свет: Финансиските пазари се смирија по намалувањето на каматните стапки


Намалувањето на каматните стапки на централните банки во Соединетите држави, Канада и Европа, по се изгледа доведоа до извесно смирување на финансиските пазари во светот. Веднаш по отворањето, берзите во Азија и Европа забележаа умерен пораст. Сепак, според економистите, се уште се чувствувало сомневање во стабилноста на глобалните финансиски институции, како и страхување од можна рецесија.
XS
SM
MD
LG