Достапни линкови

Њујорк: Резолуцијата од Србија за Косово пред генералното собрание на ОН


Генералното собрание на ОН денеска ќе ја разгледува нацрт резолуцијата поднесена од Србија во која се бара Меѓународниот суд на правдата да оцени дали прогласената независност на Косово е во согласност со Меѓународното право. За да биде усвоен предлогот на Белград, за него треба да се изјаснат претставниците на мнозинството земји кои ќе учествуваат во гласањето.
XS
SM
MD
LG