Достапни линкови

Скопје: Припадниците на АРМ ќе бидат повлечени од мисијата во Ирак


Припадниците на Армијата на Македонија кои се во состав на мировната мисија во Ирак и престојуваат во базата Таџи во втората половина од декември оваа година, согласно стратегиските цели зацртани со самата мисија ќе бидат повлечени од Ирак и вратени во земјава, потврди министерот за одбрана Зоран Коњановски за време на престојот на воена вежба на армискиот полигон Криволак. Коњановски изрази задоволство од досега добиените позитивни оценки за ангажманот на македонските војници во мировната мисија во Ирак.
XS
SM
MD
LG