Достапни линкови

Скопје: Охрид домаќин на состанокот на Министрите за одбрана за Југоисточна Европа


Охрид ќе биде домаќин на годишниот состанок на министрите за одбрана на земјите од Југоисточна Европa. Sе очекува na sosatnokot да присуствуваат и американскиот секретар за одбрана Роберт Гејтс, koj според најавите, ќе има заедничка средба со претседателот Црвенковски, и премиерот Груевски. На состанокот ќе присуствуваат министрите за одбрана на земјите во процесот vo koj се вклучени 12 земји - полноправни членки и тоа САД, Албанија, Бугарија, Грција, Италија, Македонија, Романија, Турција, Украина, Хрватска, Словенија и Босна и Херцеговина и четири земји набљудувачи.
XS
SM
MD
LG