Достапни линкови

Сараево: Првични резултати од локалните избори во БИХ


Според првичните неофицијални резултати од локалните избори кои вчера се одржаа во Босна и Херцеговина Сојузот на независни социјалдемократи на Босанските срби освоил најмногу градоначалнички места во Република Српска а Муслимаската националистичка партија за демократска акција во Федерацијата БИХ. Како што соопшти шефот на изборната комисија одзивот на изборите изнесувал 55 проценти и бил поголем во селските од градските средини. Право на глас имаат повеке од три милиони луге кои гласаа за 140 градончлнници и советници во општините.
XS
SM
MD
LG