Достапни линкови

Струга: МПЦ денеска и утре одржува народен собор


Македонската Православна Црква денеска и утре, во Калишта кај Струга, одржува редовен годишен Архиепископски црковно – народен собор. Покрај свечениот дел по повод 50-годишнината од возобновувањето на Охридската Ариепископија, на соборот ќе се расправа и за амандманот за додавање на името на Македонската Православна Црква и Охридска Архиепископија.
XS
SM
MD
LG