Достапни линкови

Брисел: Европската Централна Банка внесува пари за да обезбеди стабилност на финансискиот систем


Европската Централна Банка денеска продолжи да внесува пари на пазарот за да обезбеди кеш на глобалниот финансиски систем. Централната Банка денеска внесе 50 милијарди долари, а Банката на Англија 10 милијарди долари. Пари внесоа и други банки во светот. Претседателот на Европската централна Банка Жан Клод Трише изјави дека ликвидноста ќе се подржува се додека е потребно.
XS
SM
MD
LG