Достапни линкови

Девил: Министрите за одбрана на ЕУ на разговори за зголемување на европската одбрана


Министрите за одбрана на Европската Унија денеска во француски Девил ќе разговараат за зголемување на европската одбрана по иницјатива на Париз кој тоа го постави како услов за целосна француска реинтеграција во НАТО. На дневен ред се засилување на авроспките капацитети на мисиите во Босна, Чад, како и денешното распоредување на посматрачкта мисија во Грузија.
XS
SM
MD
LG