Достапни линкови

Брисел: Три милиони евра за БИХ за контрола на лесното вооружување и муниција


Европската унија и Програмата за развој на Обединетите нации,соопштија дека и донирале на Босна и Херцеговина три милиони евра за контрола и редукција на лесното вооружување и муниција, преостанати од војната, која се водеше од 1992 до 1995 година. Целта на проектот е да се намали заканата за безбедноста на луѓето, која постои поради големото и неконтролирано присуство на лесното оружје во земјата, изјави Кристине Мекнаб, претставник на УНДП.
XS
SM
MD
LG