Достапни линкови

Њујорк: Продолжен мандатот на меѓународните сили во Авганистан


Советот за Безбедност на Обединетите Нации ја изгласа одлуката за продолжување на мандатот на меѓународните сили во Авганистан за уште една година и упати повик до земјите учеснички да ги зајакнат напорите за справување со растечката нестабилност во таа земја. Истовремено, Советот искажа сериозна загриженост од се поголемиот број цивилни жртви во Авганистан.
XS
SM
MD
LG