Достапни линкови

Њујорк: Клучот за решавањето на кипарскиот проблем е во Анкара, изјави кипарскиот претседател


Во Анкара е клучот за решавање на кипарскиот проблем, изјави кипарскиот претседател Димитрис Христофиас, на средбата со генералниот секретар на Обединетите Нации Бан Ки-мун во Њујорк, Од страна на кипарските Грци ќе има разбирање, но треба да се зачуваат принципите на единство. Бан Ки-мун ги поздрави почнатите преговори меѓу лидерите на двете заедници, инсистирајки на на брзо прифаќање на мерките за изградба на доверба на островот.
XS
SM
MD
LG