Достапни линкови

Скопје: Зоран Заев избран за в.д. претседател на СДСМ


Делегатите на конгресот на Социјалдемократскиот Сојуз ја потврдија одлуката на потесното партиско раководство сегашниот потпретседател на партијата Зоран Заев да биде избран за привремен лидер. Заев би ја извршувал оваа партиска функција до завршувањето на претседателскиот мандат на Бранко Црвенковски, кој најави враќање во СДСМ.
XS
SM
MD
LG