Достапни линкови

Скопје: Почнува судскиот процес за работниците на Маврово од конфликтот во 2001


Денеска во основниот суд скопје 1 според најавите почнува судкиот процес за сличајтот со малтретираните работници од градежното претпријатие Маврово за време на конфлкиот во 2001 година. Обвинетите не се очекува да приситвуваат на судењето а претседатдетлката на судот Добрила Кацарска вчера изјави дека постојат и други постапки и начини тие да бидат донесени во судот, или евентуално да се суди во нивно отсуство. Овој случај е првиот од четирите кои хашпкиот трибунал и ги врати на Македонија.
XS
SM
MD
LG