Достапни линкови

Багдад: Реј Одиерно ја презема должноста командант на сојузничките сили во Ирак


Американскиот генерал Дејвид Петреус денеска ке му ја предаде должноста командат на здружените сили во Ирак предводени од Соединетите Америкаснки држави на генералот Реј Одиерно. Мандатот на Петреус го одбележа зголемувањето на војниците за дополнителни 30 000 и намалување на насилството. На церемонијата ке приствува и американскиот секретар за одбрана Роберт Гејтс кој вчера пристигна во ненајавена посета на Ирак.
XS
SM
MD
LG