Достапни линкови

Ница: Министрите за финансии на ЕУ расправаат за можноста од намалување на ДДВ


Министрите за финансии на Европската Унија во Ница, Франција, расправаат за можноста од намалување на данокот на додадена вредност за некои услуги и производи, со цел да се спречи натамошниот раст на цените. Главни противници се Германија, Австрија и Данска, кои изразуваат скептицизам дека таквата мерка ќе донесе некаков бенефит.
XS
SM
MD
LG