Достапни линкови

Никозија: Започнаа суштинските разговори за обединување на Кипар


Лидерите на грчкиот и на турскиот дел на Кипар, Димитрис Кристофиас и Мехмед Ал Талат, денеска во Никозија ги започнаа суштинските преговори за обединување на островот. Двајцата лидери се согласиле за принципите на идната федерална власт, но не и за влијанието на централната влада. Кипарските турци бараат лабава федерација, бидејки страхуваат од доминација на грчкото мнозинство.
XS
SM
MD
LG