Достапни линкови

Тбилиси: Американскиот потпретседател Чејни во посета на Грузија


Американскиот потпретседател Дик чејни ке го посети Тбилиси за да ја изрази американската подршка за Грузија. Спроти посетата, администрцијата на Буш синока објави дека ке издвои една милијарда долари како помош за Грузија да ја обнови нејзината економија и инфраструктура од штетите предизвикани од војната мегу Русија и Грузија, во изминатиот месец. Америкнски претствници изајвија дека планираната нова помош не вклучува воена подршка.
XS
SM
MD
LG