Достапни линкови

Скопје: Денеска македонскиот парламент ќе донесе резолуција за бегалците од Егејска Македонија


Македонскиот парламент денеска се очекува да донесе резолуција за бегалците од Егејска Македонија за време на граѓанската војна во Грција со која ќе ја повикаат владата институционално да помогне во решавањето на нивните проблеми. Со резолуцијата ќе биде побарана поддршка за 80 илјади бегалци за да ги комплетираат документите, со цел правно да ги остварат имотните права пред домашните органи и меѓународните организации.
XS
SM
MD
LG