Достапни линкови

Њујорк: Русија ја достави нацрт резолуцијата за Грузија до Советот за безбедност


Русија формално ја достави во Обединиетите Нации нацрт резолуцијата чија цел е прекинување на конфликотот во Грузија. Како што јавуваат агнециите нацртот во основа ги содржи шесте точки од мировниот план на францускиот претсдеател Никола Саркози. Според дипломатите Москва немала мнозинство во Советот за безбедност а на нејзината резолуција се спротиствауваале постојаните членки, Соединетите Држави, Британија и Франција поради тоа што во неа не е споменат грусикиот териоторијален интегритет.
XS
SM
MD
LG