Достапни линкови

Скопје: Млекопроизводителите денеска на предупредувачки штрајк 


Млекопроизводителите незадоволни од откупната цена на млекото за денеска најавија предупредувачки штрајк, преку непредавање на млекото во млекарниците, враќање на цистерните, истурање на млекото, давање бесплатно млеко на граѓаните и затворање на патиштата. Доколку нивните барања за зголемување на цената на 29 денари за литар не бидат исполнети, на 28-ми овој месец ќе организираат помасовни протести, рече Бранкица Мавчева од Федерацијата на фармерите во Република Македонија.
XS
SM
MD
LG