Достапни линкови

Осетија: Лидерот на Јужна Осетија не сака меѓународни набљудувачи и бара руска воена база


Лидерот на Јужна Осетија Едуард Кокотиј изјави дека нема да прифати меѓународни посматрачи во оваа грузиска република, бидејки не им верува, а дека ке побара Русија да воспостави воена база. Во ОБСЕ денеска е најавена дискусија за испраќање 100 тина посматрачи во конфликтните зони во Грузија.
XS
SM
MD
LG