Достапни линкови

Скопје: Попладневно средба Црвенковски – Вељановски


Шефот на државата Бранко Црвенковски и собранискиот спикер Трајко Вељановски денеска попладне во кабинетот на претседателот ке одржат средба на која треба да се надминат различните ставови во врска со донесувањето на законите во парламентот и нивното стапување во сила. Срдебата се одржува по покана на претседателот на собранието Вељановски. Несогласувањата мегу шефот на државата и собранискиот спикер се зголемија откако претседателот Црвенковски одби да ги потпише петте спорни закони бидејки смета дека се донесени спротивно на процедурата, односно за нив е гласано по втор пат без претходно добиено писмено известување од негова страна. Кабинетот на Вељановски пак го одби таквото барање со образложение дека неможе исти закони да се гласаат и по трет пат.
XS
SM
MD
LG