Достапни линкови

Скопје: Денеска прес конференција на коалицијата на невладини организации ,,Право и правна држава"


Коалицијата на невладини организации „Право и правна држава“ денес ќе одржи прес конференција на тема: Блокада на Парламентот заради непотпишување на законите од страна на Претседателот на државата и повик до сите невладини организации и интелектуалци да реагираат на кршењето на правото. Коалицијата на невладини организации е основана од дваесет и една невладина организација* кои делуваат на територијата на Република Македонија со цел делотворно остварување на сопствените клучни принципи и цели: воспоставување и градење на владеење на правото како темелен систем на власта, остварување на приципите на правна држава и неселективна примена на законите.
XS
SM
MD
LG