Достапни линкови

Мексико Сити: Меѓународна Конференција за борбата против СИДА-та


Во Мексико денеска започнува меѓународна конференција на која повеќе стотици лекари, социолози и научници ќе расправаат за борбата против СИДА-та. Учесниците ќе зборуваат за најновите начини на лечење, но и за неуспехот во пронаоѓањето на вакцина за оваа болест, од која во светот се заразени 33 милиони луѓе. На отварањето на дводневната конференција присустува и генералниот секретар на ОН Бан Ки Мун.
XS
SM
MD
LG