Достапни линкови

Женева: Преговорите за либерализација на глобалната трговија завршиле неуспешно


Претседателот на Светската трговска организација Паскал Лами соопшти дека преговорите за либерализација на глобалната трговија претрпеле неуспех. Состанокот во Женева траеше 9 дена, а оваа рунда преговори е отворена во 2001 со цел да земјите во развој да имаат бенефит од слободната трговија. Меѓутоа, развиените земји не се согласиле со земјите во развој за условите за пристап на нивните пазари.
XS
SM
MD
LG